Als de ander maar niet verandert, stop jij dan met woede en teleurstelling?

Hoe verdriet, woede en teleurstelling kan stoppen.

Ook bij kinderen.

Soms gaat het me door merg en been. Dan hoop je voor de kinderen dat of een vader, een moeder of een kind uit de klas echt anders gaat doen. Dat het wonder zal geschieden en in één keer de gehele persoon, zijn woede laat varen. En nooit meer negatief doet.

 

Maar helaas, het komt voor dat ook kinderen moeten leren inzien dat dat niet gaat gebeuren. Ook voor hen geld dan dat ze de hoop op een betere vader, moeder, juf, vriendin op moeten geven.

 

De hoop dat iemand anders wordt maakt je als mens zo verdrietig, dat het beter is om dat op te geven. Dan mag de ander zo zijn als hij of zij is. Met zijn hele erge negatieve tekortkomingen. Ik zie het best wel vaak. Mensen, maar ook kinderen die nog steeds willen dat het anders is. 

 

Wat mij betreft een garantie voor pijn. Telkens weer, hoop je op beter en leer je dat ook vandaag deze persoon nog niet anders is. Tja en met die gevoelens moet je maar om weten te gaan. En weten dat het slim is om het op te geven, dat inzicht is er maar niet zo…..

 

Dan moet je wel al alles geprobeerd hebben.

 

Ik laat mensen hun hoop op een beter verleden en een veranderde vader of moeder liever op geven.

 

Wat is daar dan het effect van zul je zeggen….

 

Ontspanning,

 

Hoe je je voelt is niet meer afhankelijk van hoe de ander doet

Blijdschap over jezelf,

Een gevoel van liefde voor jezelf

 

De zinloze strijd tegen de ander is gestopt en je bent dan daar waar je wel moet zijn. Bij jou. Jouw innerlijk, jouw eigenheid, jouw liefde zo je het wil. Het strijden voor een betere binnenkant en gedrag van een ander persoon is gestopt. Je hebt dan zoveel energie over voor jezelf.

 

Ik gun veel kinderen maar ook volwassenen controle over hun eigen gevoel van liefde. Uiteraard heb je reacties van woede, verdriet en teleurstelling als iemand negatief doet.

 

Maar weet dan dat dat echt kan stoppen door het loslaten dat het anders moet.

 

Voor wie wil help ik daar graag bij. Jouw negativiteit ontstaan door de negativiteit van de ander kan alléén maar stoppen door jou.  

Net zo goed als de keuze voor negatief gedrag en negativiteit van de ander bij de ander ligt.