Gaat het je kind beter als jij er “echt” bent?

Het maakt uit of jij mag voelen.

Gevoelige kinderen hebben het gemakkelijker als jij als ouder met je gevoelens om weet te gaan. Als jij een weg hebt gevonden om oude gevoelens los te laten en het je lukt om emoties vrijuit te laten gaan. Zonder drama.

Dit leren is in alle relaties belangrijk.

Maar in die met je kind natuurlijk ook.

Want hoe vrijer jij je als jezelf kunt laten zien, hoe eerder je kind dit naar jou toe kan.

Als kind kon ik niet precies hoe ik mij soms van binnen voelde aan anderen tonen. Want ik had totaal niet het vertrouwen dat dat er ook mocht zijn. Het werd me ook niet voorgedaan. Ik raakte opgesloten in mezelf.

Het delen van hoe het gewoon van binnen gaat heb ik snel opgegeven. Dus zijn er een heleboel opgeslagen gevoelens pas later naar buiten gekomen en gebeurt dat nu nog wel eens.

Dat is natuurlijk een hele grote omweg. Als je het zo doet zoals ik het heb gedaan. Het zou mooi zijn als jij en jouw kind op een goede manier met emoties weten om te gaan.

 

Dat het er mag zijn, gevoelens dus, heeft effect op je kinderen.

Er zijn kinderen die de kans lopen ook met jou of anderen gevoelens niet te delen omdat de indruk bestaat dat deze er niet mogen zijn.

Je kunt jezelf weer toestemming te geven om gewoon weer te zijn zoals je bent. Daarbij horen gevoelens. Wat dan lastig kan zijn is dat er oude emoties vrij komen. Die niet op het hier en nu betrekking hebben. Deze uiten en niet toeschrijven aan de huidige situatie is een belangrijke stap.

 

Het kan vanaf nu anders, begint het bij jou?

Als jij wilt dat je kind zichzelf moet mogen zijn en daar niet in slaagt kun je bekijken of hoe jij bent invloed heeft.

Ik hoop dat als je je aangesproken voelt zin hebt om ook jouw manier van omgaan met emoties te veranderen. Het kan maar zo zijn dat hoe dit moet ook jou niet goed is voorgedaan. Ik wens je hierbij veel succes!

 

 

Als je behoefte hebt aan hulp in dit veranderingsproces kun je hulp krijgen.

Als je dit bij mij wilt dan wees welkom!

Klik hier om contact op te nemen.