Loslaten en soms vergeven

(Hoog)sensitief, loslaten en vergeven.

Het komt voor dat dat moeilijk is. De wens dat de ander anders was kan nog lang blijven hangen. Vaak moeten mensen met een gevoelige aard hier met wat meer aandacht dan anderen naar kijken. Dit geld vaak ook voor mensen met een vorm van autisme.

Wat leer je

In de training leer je van mij de stappen die in zo’n proces van loslaten kunnen worden gezet.

Eerst start het met bewust worden. Van alle gevoelens die nog met de oude situatie te maken hebben.

De meeste gevoelens vallen in 1 van deze drie categorieen:

verdriet, woede, teleurstelling.

De methode, werkwijze die je krijgt aangeleerd stuurt allereerst af op het bovenkrijgen van deze gevoelens. Uiteraard maak ik, en leer jij dit, gebruik van tekeningen.

Vervolgens krijg je de stappen aangereikt die je volgt bij het werkelijk loslaten van de ervaring die nu voorbij is en waarvan de nawerking nu niet meer nodig is. Het niet lekker aanvoelende kwalijk nemen, woede en teleurstelling worden omgezet. Dit tesamen leidt tot vergeving.

Na dit proces voelt de client zich veel meer verbonden met zichzelf en voelt de kleine en grote pijnen die voortkwamen uit het verleden niet meer.

 

Lees hier meer over het loslaten van woede verdriet en teleurstelling

Op wie pas je het toe?

Je kunt deze manier van werken toepassen op mensen die alles goed kunnen voelen maar niet stoppen met de wens dat het anders was of is. Verder ontladen heeft geen zin. Deze clienten moeten stoppen met een bepaalde vorm van vasthouden. In de training leer je hoe je dat kan doen.

Ook voor kinderen

Ik pas deze technieken ook toe op kinderen. Voor hen die ouders, verzorgers, klasgenoten, of juffen en meesters hebben of hadden die niet anders zullen worden. Ook bij hen laat ik ze loslaten dat het anders moet zijn.

Deelnemen

Je mag deelnemen als je therapeut of coach bent. Bij voorkeur heb je deel 1 Je Eigen Kleur, weerbaarheid gevolgd.

In de training doorloop je het proces van loslaten en vergeven via zelfervaring en begeleid je de ander als coach of therapeut. Zo leer je en doorgrond je het totale proces. Bereidheid om de zelfervaring aan te gaan is noodzakelijk.

Ben je niet zeker of je ontwikkelingsniveau of kennis voldoende is dan neem gerust contact met me op.

De trainingskosten bedragen: € 275,00 ex BTW

Groepsgrootte:Ik werk met kleine groepen van 2 – 8 personen.

De trainingstijden: 10.00 – 16.30

Data: Zaterdag 12 en 26 september 2015

Wil je meedoen dan geef je hier op.