Uw therapeut of coach

Ineke van Staalduinen (1965)

Hallo, ik ben Ineke van Staalduinen en heb vanaf 1996 een praktijk waarin ik mensen begeleid om zich weer goed in hun vel te doen voelen. Langzamerhand werd ik getrokken naar mensen die op mij lijken. Dit zijn de gevoelige kinderen en volwassenen. Ook met de mensen die een vorm van autisme hebben heb ik vaak een klik.

De afgelopen jaren heb ik een manier van werken ontwikkeld voor de gevoelige tot hooggevoelige mens. Deze heet nu de Eigen Kleur methode en heeft zijn eigen site om therapeuten en coaches wijzer te maken op het gebied van het herstel van de eigenheid van het sensitieve kind of mens.

Je kunt me ook inhuren om samen met je kind met autisme te zijn. Op dit moment kan dat ook als je kind op school extra aansturing nodig heeft. Met de betaling van deze gevallen is het even afwachten of de gemeente mij gaat vergoeden. In een individuele PGB waarbij je zelf mag bepalen wie je inhuurt kun je mij nu ook al wel inzetten

Ook voor het geven van de weerbaarheidssessies zou het mooi zijn als dit via gemeenten zou kunnen worden vergoed. Ik ben er mee bezig om te onderzoeken of dit kan.

Ik zal mijn udates geven als ik hier meer over weet op deze pagina.

Mijn ervaring met de kinderen met autisme

Via de “Son- Rise” methode heb ik leren spelen en omgaan met kinderen met “autisme”. Ik begeleidde ooit ook via OptiZorg een aantal kinderen bij “samen spelen”. Door te volgen wekte ik de interesse in contact en spelen bij de kinderen. Na ontspanning door spelen konden dan ook wat moeilijkere sociale doelen worden behaald. Bij projecten waarbij meerdere mensen worden ingezet kun je me vragen om mijn bijdrage te leveren via volgend spelen. Ik kan er voor zorgen dat het gevoel “goed” te zijn weer wakker wordt bij je kind en kleine stappen zetten in het behalen van sociale doelen.

Sinds drie jaar geef ik aansturing aan een kind met klassiek autisme op school 2 keer in de week. Op dit moment leer ik hoe de ABA methode hem helpt om kleine ontwikkelingsdoelen te behalen.

Opleiding en trainingen

Ik heb een aantal cursussen en opleidingen gevolgd en tevens afgerond waarvan hier een overzicht van de relevante voor OptiZorg:

  •    Toegepaste onderwijskunde (universitair)
  •    Regressietherapie (2-jarige opleiding)
  •    Individuele opstellingen
  •    NLsPel
  •    Methode aucutourier (voor kinderen met autisme)
  •    Son-Rise, cursus voor ouders (van kinderen met autisme)
  •    Jeugd-, kind-, en gezinsbegeleiding (in Duitsland)
  •    Ik leer anders (voor beelddenkers)
  •    Coachee (kindercoach spel)

Ineke van Staalduinen